Ziek thuis
Ziek thuis

Ziek thuis

Het begon met een telefoontje van een werkgever. Een werknemer ziek thuis, alweer voor de 5e keer in 3 maanden, elke keer voor 3 of 4 dagen. Een gesprek heeft niets opgeleverd helaas. De werkgever gist naar de motieven. Het is al snel duidelijk dat geen fysieke kwaal ten grondslag ligt aan dit verzuim. Forscher gebeld en na een analyse voorgesteld om een observatie team in te zetten bij een volgend verzuim. Dat liet niet lang op zich wachten. Tijdens de observatie werd duidelijk geconstateerd en vastgelegd dat werknemer klussen aannam in de regio en die naar volle tevredenheid van zijn klanten uitvoerde.

Na opmaak van de rapportage is op een voorstel van Forscher gekozen voor een confronterend interview. Hierbij is duidelijk gemaakt dat het rapport voldoende materiaal omvat om ontslag op staande voet juridisch te onderbouwen. Waarna werknemer naar aanleiding van het interview gekozen heeft om zelf ontslag te nemen.

In een vergelijkbaar incident is voor een andere oplossing gekozen. Omdat het hier om een geschoold vakman ging is gekozen om dit bij een reprimande te laten waarna werkgever . met een stok achter de deur’ kon beschikken over de vakkennis zo nodig voor zijn bedrijf.

Is uw verzuim te hoog neem eens contact op met Forscher. We presenteren graag onze manier van verzuim controle. Ben zeker. Bel Forscher!